Cryptografia cuantică este un câmp emergent, dar baza de instalare scăzută nu a păstrat cercetătorii să exploreze atacurile împotriva acesteia. Este o tehnologie atractivă deoarece un atacator mirosit schimbul de chei schimbă starea cuantică a fotonilor implicați. Toate ascultările pot fi detectate din cauza acestui principiu fundamental al mecanicii cuantice.

Am văzut atacuri teoretice de canal secundar asupra hardware-ului folosit, dar încă nu au văzut un atac în bandă până acum. [Vadim Makarov] de la Universitatea de Științe și Tehnologie din Trondheim a făcut exact acest lucru (linkul mort, încercați arhiva Internetului). Sistemele de distribuție cuantum cuantum sunt concepute pentru a face față zgomotului și [Makarov] a profitat de acest lucru. Atacul funcționează prin arderea unui bliț luminos de lumină la toate detectoarele din sistem. Aceasta ridică cantitatea de lumină necesară unei citiri de înregistrare. Atacatorul trimite apoi fotonul pe care îl doresc detectat, care are suficientă energie pentru a fi citită de detectorul intenționat, dar nu suficient pentru ceilalți. Deoarece nu este clar pragul, detectorii nu aruncă nicio excepție. Atacatorul ar putea să miște întreaga cheie și să redă nedetectate.

Acesta este un atac foarte interesant, deoarece ascultarea legitimă a cheii. Probabil va fi atenuat folosind o mai bună monitorizare a fluctuațiilor de putere la detectoare.

[VIA I) RUID]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *