Auzi foarte mult acești termeni în aceste zile cu privire la orice lucru care are un afișaj digital. De la smartphone-uri de 6 inci până la ecrane TV de 55 inci (sau chiar mai mari), acești termeni și numere aleatorii sunt peste tot. Dar ce înseamnă cu adevărat? Ce sunt 2K și 4K? Există vreo diferență între QHD și QHD? Este 1080p 1k? Dacă sunteți un consumator care caută un nou televizor, veți fi iertat că ați fost confuz. Acest lucru este valabil chiar și atunci când achiziționați laptopuri sau monitoare pentru PC. Ne -am gândit că vom ajuta să clarificăm această confuzie legată de dimensiunile de rezoluție a ecranului și vom discuta care este exact diferența dintre QHD și QHD, HD și Full HD și ce este 1K, 2K, 4K, 5K și 8K.

Înainte de a continua, vă voi recomanda să citiți analiza și explicația noastră cuprinzătoare a tuturor aspectelor tehnologiei de afișare a smartphone -urilor.

Ce este rezoluția ecranului?

Rezoluția, pentru a defini simplu, este numărul de pixeli pe un ecran sau ecran. Un singur pixel, sau un element de imagine discret, nu este decât un punct minuscul pe ecran. De multe ori există milioane de aceste puncte care alcătuiesc imaginea completă pe afișajul dispozitivului. Chiar și un telefon mic de 5 inch cu un ecran de 720p pachete în aproximativ un milion de pixeli. De regulă generală, cu atât mai mult mai mult mai mult, dar acest lucru nu garantează un afișaj cu rezoluție mai mare va arăta mai bine decât altul cu o rezoluție mai mică. Rezoluția este pur și simplu unul dintre numeroasele elemente care se combină împreună pentru a crea un afișaj frumos. Singur nu poate fi elementul decisiv între un afișaj bun și un prost.

Alte elemente, cum ar fi gama dinamică, reproducerea culorilor, sunt, de asemenea, foarte importante. Cu toate acestea, rezoluția ecranului este probabil una dintre cele mai esențiale specificații ale unui afișaj, mai ales atunci când achiziționați ceva mai mare decât un smartphone. Să vedem care este diferența dintre diferite dimensiuni de rezoluție a ecranului.

Dar înainte de a începe să învățăm rezoluțiile ecranului, să aflăm care este diferența dintre rezoluția ecranului și dimensiunea ecranului și de ce rezoluția ecranului este atât de importantă.

Rezoluția ecranului și dimensiunea ecranului

Când se referă la ecrane, mai mare nu este întotdeauna mai bun. De fapt, sunt mult mai multe de luat în considerare decât dimensiunea ecranului. Rezoluția ecranului este un element major în identificarea calității imaginii și este esențial să cunoaștem diferența dintre cei doi înainte de a face o achiziție.

Dimensiunea ecranului este pur și simplu dimensiunile fizice ale afișajului. Cea mai frecventă măsurare pentru ecrane este lățimea diagonală, care este exprimată în centimetri. De exemplu, un monitor de 24 de inch are un ecran care trece la 24 de centimetri de la colț la colț.

Rezoluția ecranului, pe de altă parte, se referă la numărul de pixeli care alcătuiesc imaginea de pe ecran. Cu cât este mai mare rezoluția, cu atât mai mulți pixeli există și cu atât va fi mai ascuțită imaginea. O rezoluție de 1920 × 1080, de exemplu, are un total de 2,07 milioane de pixeli.

Deși dimensiunea ecranului este o problemă de preferință personală, rezoluția este o considerație mult mai esențială atunci când se referă la calitatea imaginii.

De ce rezoluția ecranului este importantă?

Rezoluția ecranului este esențială, deoarece afectează cât de multe informații puteți vedea pe ecran simultan. Cu cât este mai mare rezoluția, cu atât mai multe informații puteți vedea. Acest lucru este esențial în special pentru persoanele care lucrează cu grafică sau trebuie să poată vedea o mulțime de informații simultan, cum ar fi programatori sau analiști de date.

În plus, rezoluția ecranului poate afecta cât de bine puteți vedea text și imagini pe ecran. Dacă rezoluția este prea mică, textul și imaginile pot fi confuze sau greu de citit. Acest lucru poate fi agravant și poate face dificil să -ți faci munca.

Acesta este motivul pentru care este esențial să alegeți o rezoluție de ecran care să funcționeze cel mai bine pentru dvs. și nevoile dvs.

HD/720p și Full HD/1080p

HD este probabil cel mai folosit și cel mai utilizat termen de marketing despre care ați auzit până acum. Este aruncat atașat la tot felul de cuvinte, Full HD, Ultra HD, Quad HD, etc. Cel mai bine acum, să ne concentrăm pe ceea ce înseamnă HD. Așa cum mulți dintre voi o fac deja, implică o definiție ridicată. Termenul a devenit sinonim cu orice lucru care ridică detaliile sau calitatea peste și mai mult de ceva care a venit înainte. Este posibil să vedeți chiar și companiile să o folosească în alte domenii precum Sony, care vinde echipamente audio cu asistență audio HD.

În ceea ce privește afișajele, HD se referă la rezoluția televizoarelor HD originale care au apărut pentru prima dată. Au fost câteva, dar cea mai de bază a fost 1280 x 720 pixeli, sau mult mai tipic numite 720p. „P” este pentru Can Progressiv în loc de 720i, unde „I” reprezintă intercalat. Diferența dintre „P” și „I” este cu totul alt subiect, așa că nu îl vom revizui aici. Cu toate acestea, în aceste zile, mai ales când se referă la televizoare, HD nu mai este atât de HD.

Full HD este adevăratul HD și se afișează cu acest pachet de rezoluție în aproximativ 2 milioane de pixeli. Este de două ori mai mult decât HD. Pași complete HD la pașii 1.920 x 1.080 pixeli, denumiți adesea 1080p. Majoritatea televizoarelor de bază de astăzi sunt 1080p și este valabil și pentru un număr imens de smartphone -uri.

qhd, quadhd/wqhd/1nullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *